Problemen met retentie? Hier de oorzaken en oplossingen!

Waarom blijven de wimper extensions die je hebt of plaatst niet goed zitten? Dit kan komen door je voorbereiding, aftercare, de producten en zelfs de techniek hoe de wimpers worden geplaatst. 
Het begint altijd met een goede voorbereiding, de wimpers worden gewassen met lash shampoo en dan wordt er primer aangebracht. Zorg dat je een juiste lijm hebt aangepast aan jouw tempo, luchtvochtigheid en temperatuur. Wissel je druppel lijm zeker elke 15 minuten terwijl je wimpers plaatst en je lijm zou ook elke maand vervangen moeten worden door een nieuw flesje. Eindig met een nano mister zodat de klant geen irritatie heeft en zodat de lijm al deels kan uitharden. Een andere optie is om op het einde een beetje bonder aan te brengen op de wimperrand.
Na de behandeling mag er 24 uur geen water op de wimpers komen en 48 uur geen stoom. Geen mascara, crèmes, olie producten of eyeliner aanbrengen als je wimper extensions hebt. Reinig de wimpers regelmatig met de lash shampoo thuis om stof, vuil en natuurlijke oliën te verwijderen zodat ze nog langer mooi blijven! De wimper extensions mogen ook niet gekruld of gekleurd worden. 
Enkele oorzaken die ook invloed hebben op de retentie van wimper extensions zijn eventuele medicatie of aandoeningen die hormonen beïnvloeden. Denk hierbij aan: antidepressiva, zwangerschap, schildklier problemen, anticonceptie etc...
Doe je dit allemaal al en heb je nog problemen met de houdbaarheid van wimper extensions? Je mag altijd contact opnemen voor een perfectie cursus en dan help ik je graag verder om de oorzaak hiervan te vinden en op te lossen! 

Leave a comment

All comments are moderated before being published